Еста Кнутсон. Пелле Безхвостий

 


    До чого ж милими бувають книжечки! Ну як не полюбити такого гарненького котика, як Пелле? І зовсім не важливо, що в нього немає хвостика! Головне, що в нього добре і любляче серце, яке красивіше за усі хвости разом узяті! Пелле зустрічаються різні коти та люди - і хороші, і погані... Проте нашому котикові, зрештою, завжди все вдається, адже добро, рано чи пізно, перемагає зло. Про пригоди Пелле, Єста Кнутсон написав аж 12 книжок, з яких 9 перекладені українською! Де тільки не побуває наш котисько (навіть в Америці), з ким тільки не потоваришує (навіть із таксою), які тільки випробування не чекають на нього. 
    Книги настільки цікаві, що не тільки дітки, а й батьки будуть у цілковитому захваті!

    Пропонуємо до вашої уваги огляд чотирьох книжок, які наявні у нашій шкільній бібліотеці.



Автор: Єста Кнутсон
Мова видання: українська
Перекладено з: шведської
Перекладач: Галина Кирпа



    Казкова повість відомого шведського письменника Єсти Кнутсона (1908—1973) відкриває серію надзвичайно цікавих пригод улюбленця шведських дітей — кота Пелле Безхвостого.
        "Був собі кіт. Не якийсь там особливий, довгошерстий кіт із чудернацьким іноземним іменем, а звичайнісінький шведський котик сірої масті з рожевим носом. А коли б хто підняв його лапки й глянув на підошви, то побачив би ще й рожеві подушечки. Та на свою біду кіт не мав хвоста. Атож, на превеликий жаль, у нього тільки й стирчав жалюгідний оцупок, яким він махав, коли гнівався. Можеш собі уявити - вигляд у нього й справді був кумеднуватий. Проте найкумедніше було те, що хвоста йому відгриз не хто інший, як пацюк. може, ти й не повіриш, але ось як воно було..."



    Друга повість Єсти Кнутсона із серії книжок про знаменитого кота Пелле Безхвостого знов поведе читачів у безмежний світ кумедних котячих пригод і познайомить їх із новими героями.
      Звичайний сіренький котик, прозваний Пелле Безхвостий, став знаменитим не лише у Швеції. Тепер про нього знають і в Україні. Письменник Еста Кнутсон написав про Пелле Безхвостого аж дванадцять книжок. Мабуть, про жодного кота їх стільки ніде не написано, а про безхвостого й поготів! Жоден кіт не зажив такої слави, як Пелле Безхвостий!




       Третя повість Єсти Кнутсона із серії книжок про знаменитого Пелле Безхвостого - захоплююча оповідь про котячий світ Америки. Серед котів, як і серед людей, є і добрі, й лиходії. От так і наш приятель Пелле, добрий та довірливий котик, потрапляє в халепу через те, шо вірить у добро, справедливість, порядність. Та чи вдасться йому вирватися з лап лихих котів-гангстерів, які чекають на кожному кроці, вдаючи з себе добродіїв?
        Отож - щасливої вам мандрівки разом із Пелле до Америки, адже тільки з вашою допомогою він зможе подолати всі випробування, які випадуть на його нелегку котячу долю, і... перестрибнути до наступної, четвертої книжки, де вже будуть нові коти, нові пригоди, нові небезпеки і - нові перемоги. 



    Четверта книжка пригод Пелле Безхвостого запрошує читачів мандрувати казковим світом далі. Не обійдеться тут без підступних котів-лиходіїв, шо тільки й мріють заманити довірливого Пелле в пастку та зганьбити його перед усім котячим товариством. Підступний рудий котяра Монс повсякчас мріє принизити й зганьбити Пелле. Але, очевидно, нам із вами видніше, кому симпатизувати — хвостатим злодіякам чи наївному безхвостику, адже не мати совісті набагато гірше, ніж не мати хвоста...
   Пелле Безхвостий за всіх обставин уміє дати собі раду, і ви ще раз переконаєтесь, який він молодець.
            

    







Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

НЕБЕСНА СОТНЯ

УКРАЇНСЬКА ЯК КОД НАЦІЇ: ЧОМУ ДІТЯМ ВАРТО ГОВОРИТИ РІДНОЮ МОВОЮ

ОГОЛОШЕННЯ